Kreativ paketering och aktivering.

Det handlar inte om ta fram skrikiga reklamidéer. Det handlar om att slå an rätt ton i din kommunikation, så att någon först reagerar och sedan engagerar sig i ditt varumärke. Och viktigast av allt, genom att skapa resonans med människors egna drivkrafter får du dem att faktiskt agera.

Först av allt måste mottagaren lägga märke till dig överhuvudtaget. Du måste fånga hans eller hennes uppmärksamhet. Visa eller berätta något som förtjänar att du tar upp deras tid. Ofta har du bara en chans. Så pang på bara, annars så är ögonblicket över.

Men det gäller att undvika den vanligaste fällan: självupptagenhet. Tänk på det som ett möte mellan två personer. Vem orkar lyssna på någon som bara pratar om sin egen förträfflighet?

Alltså. Allt som är tråkigt, skrytigt eller säljigt går definitivt bort. Du måste bjuda på något som är spännande, inspirerande, tankeväckande, smart eller roligt. Lite underhållning helt enkelt. Det är alltid en bra början.

Lil' Bub - Imgur.gif
Kom ihåg: Bjud alltid på något!

Men du måste också visa att du kan lösa ett problem, reducera risker eller göra livet rikare på något annat sätt. Och då är det viktigt att faktiskt förstå vad som får dina potentiella kunder att ticka.

Den bästa kreativa paketering och aktiveringen får oss att känna delaktighet. Den gör varumärket relevant, genom att visa hur det passar in i våra liv. Budskapet verkar hoppa ut från skärmen, högtalaren eller tidningssidan. Det når fram och det talar till magkänslan. Och när produkten eller tjänsten dessutom lyckas motsvara våra förväntningar, då blir valet självklart.

Exempel på olika typer av kreativ paketering som jag har lång erfarenhet av:

• Övergripande kommunikationskoncept oberoende av kanal
• Riktade taktiska kampanjer oberoende av kanal
• Affärsdrivande innehåll för digitala plattformar
• Idé och manus för film- och radioproduktion.
• Internkommunikation som involverar och engagerar medarbetarna
• Företagsidentitet och logotyp
• Alla typer av trycksaker och förpackningar
• Impulsdrivande butikskommunikation
• Koncept för event och mässor
• Employer branding

Och sist men inte minst: Texter och budskap

Som copywriter är jag van att skriva webbtexter, presentationer, banners, pressmeddelanden och alla former av säljmaterial på både svenska och engelska.
Läs mer om det här.

Psymbol_transparent_background

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s